Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Ochotníci sehráli v Měříně tradiční příběh o narození Ježíška

Archiv zpráv / vlu / ČTK / 24. prosince 2012 1:00

Měřín (Žďársko) - Více než šest desítek amatérských herců dnes dopoledne v Měříně na Žďársku sehrálo tradiční příběh o narození Ježíše Krista. Mezi herci nechyběla ani živá zvířata - koně, velbloud a ovce. Ježíška v kolébce představovalo živé miminko. Ani mlha se sychravým počasím neodradila nečekaně velkou návštěvu. Divadlo sledovalo přibližně 3000 diváků. Další představení se uskuteční ve 20:30.

"Biblický příběh i hlavní postavy jsou stejné, ale scénář představení je letos jako každoročně postaven úplně jinak než v minulém roce," řekla ČTK scenáristka a režisérka Tereza Motyčková. Loni příběh vyprávěla malá holčička, letos diváky dějem provázela více než osmdesátiletá babička.

Každý rok přibudou do živého betléma nové kostýmy. Mají už je všechny hlavní postavy - Marie i Josef a také tři králové a zbrojnoši. Některé jsou půjčené z půjčovny, třeba kožíšky a zástěry pro chudý lid poskytli pro představení místní lidé. "Ušili jsme kostým pro anděla a Herodesovi zbrojnoše," pochlubila se Motyčková.

Akce se koná už devátým rokem. Podle režisérky se letos objevil menší problém s obsazením mužských hereckých postav. "Chlapi se víc stydí. Nakonec jsem je sehnala, ale dalo to víc práce, než jindy," přiznala Motyčková. Kvůli tomu organizátoři uvažují, že by se tradiční vánoční představení mohlo konat každý druhý rok. Náklady na představení dosahují přibližně 140.000 korun. Kromě výtěžku z dobrovolného vstupného na něj přispívají sponzoři a úřad městyse.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články


Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 74)