Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Latinský patriarcha Jeruzaléma vyzval k smíru mezi Palestinci a Izraelem

Archiv zpráv / MiH / ČTK / 25. prosince 2012 1:00

Betlém - Latinský patriarcha Jeruzaléma Fuád Tval při půlnoční bohoslužbě v Betlémě vyzval k míru a usmíření mezi Palestinci a Izraelem a také na "ztrápeném" Blízkém východě. Učinil tak za přítomnosti předsedy palestinské samosprávy Mahmúda Abbáse a tisíců věřících tradičně v kostele svaté Kateřiny, který přiléhá k bazilice Narození Páně.

"Vyzývám z tohoto posvátného místa politiky a lidi dobré vůle, aby rozhodně spolupracovali na mírovém projektu a usmíření mezi Palestinou a Izraelem a na tomto ztrápeném Blízkém východě," prohlásil 72letý Tval. "Vroucně se modleme za naše bratry v Sýrii, kteří zemřeli bez milosti nebo odvolání. Modleme se za egyptský lid, který bojuje za dohodu, svobodu a rovnost. Modleme se za jednotu a usmíření v Libanonu, Iráku, Súdánu, v ostatních zemích regionu a ve světě. Modleme se za prosperitu a stabilitu v Jordánsku," dodal.

Tval pochválil Abbáse a jordánského krále Abdalláha II. za statečné úsilí směřující k tomu, aby Palestinci získali v OSN vyšší status pro své zastoupení. Valné shromáždění OSN nedávno Palestině odhlasovalo status nečlenského pozorovatelského státu. Podle Tvala tento krok musí být rozhodujícím směrem k míru a bezpečnosti pro všechny obyvatele regionu, protože jen spravedlnost a mír ve Svaté zemi mohou obnovit regionální a světovou rovnováhu.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články


Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 90)