Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Po Novém roce opět vyjdou do ulic tříkráloví koledníci

Archiv zpráv / MiH / Vlastní zpráva / 29. prosince 2012 1:00

Hradec Králové - Po Novém roce tradičně vyjdou do ulic tříkráloví koledníci, aby přinesli lidem radostné poselství Vánoc a přitom poprosili o dar na pomoc lidem v nouzi. Dobročinnou Tříkrálovou sbírku pořádá Charita ČR v celostátním měřítku potřinácté. Koledníky se zapečetěnými pokladničkami budou lidé potkávat od 2. do 15. 1. 2013, nejvíce kolem 6. ledna. V Hradci Králové požehná koledníkům na cestu pomocný biskup Mons. Josef Kajnek. V Hradci Králové a okolí sbírku doprovodí Soutěž o nejhezčí tříkrálový kostým. Informace magazínu ChristNet.cz poskytla Jana Karasová z Diecézní katolické charity Hradec Králové.

Tři králové na koních budou projíždět městem v Pardubicích (6. 1.) a Poličce (5. 1.). Vánoční příběh opět ožije v představení živého betlému v Červeném Kostelci (6. 1.), Humpolci (5. 1.) a Kutné Hoře (10. 1.). Tříkrálové koncerty zazní 5. 1. v Přibyslavi, 6. 1. v Náchodě, Pardubicích, Ústí n. Orlicí a Přelouči. Komponovaný pořad Betlémská hvězda doprovodí sbírku v Jičíně (6. 1.). Hra Čtvrtý z Mudrců zakončí sbírku ve Vepřové na Havlíčkobrodsku (6. 1.). Výstavu Tříkrálová tradice na Kutnohorsku připravila pro širokou veřejnost kutnohorská Oblastní charita za podpory města. Koledníci Charity vybírají finanční příspěvky do úředně zapečetěné kasičky opatřené charitním logem a obdarovávají dárce drobnou pozorností – cukříky a kalendáříky. Vedoucí skupinky je vybaven průkazem koledníka. V královéhradecké diecézi vyrazí do ulic přes 2500 skupinek tří králů, z nichž bezmála 150 bude koledovat v Hradci Králové a okolí.

Výtěžek sbírky je tradičně určen na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším potřebným především v regionech, kde se sbírka koná. Část výnosu sbírky je určena na humanitární pomoc do zahraničí. V Hradci Králové a okolí budou občané přispívat například na podporu poradenství pro oběti domácího násilí a lidi v nouzi. Na Pardubicku budou koledníci prosit o dar na dovybavení a provoz mateřských center DaR a Holoubek, na Ústecko-orlicku na podporu Centra Pod střechou pro děti a mládež v Letohradě. V Náchodě budou koledníci vybírat příspěvky na provoz a vybavení Domu na půli cesty. Na Poličsku budou moci lidé podpořit Sociálně terapeutické dílny pro lidi s mentálním postižením a Občanskou poradnu, na Kutnohorsku Chráněné dílny pro lidi s handicapem a další služby. Z části výtěžku sbírky podpoří naše Charity také výstavbu vodárny v indickém Nirmal Nagar, rozvojový projekt v rámci Adopce na dálku®.

V roce 2012 vynesla Tříkrálová sbírka v královéhradecké diecézi přes 10 miliónů korun českých, které pomáhají ve více než sedmi desítkách charitních zařízení a projektech pro nemocné, handicapované, seniory, maminky s dětmi a lidi v tísni. Lidé mohou pomoci také sledováním Tříkrálového koncertu v neděli 6. 1. v 18.00 hod na ČT 1. Tříkrálovou sbírku je možné podpořit také bankovním převodem na účet č.: 66008822/0800 u České spořitelny (VS: 777), nebo zasláním dárcovské SMS ve tvaru DMS KOLEDA na číslo 87 777 (Cena jedné DMS je 30 Kč, Charita obdrží 27 Kč, službu provozuje Fórum dárců). Více o Tříkrálové sbírce 2013 v celé ČR na www.trikralovasbirka.cz a www.charita.cz.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články


Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 51)