Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Prezidentem bude Zeman, nebo Schwarzenberg

Domácí zpravodajství / vlu / / 12. ledna 2013 16:21
Prezidentem bude Zeman, nebo Schwarzenberg

Karel Schwarzenberg nebo Miloš Zeman?
Autor: Karelschwarzenberg.cz, Wikipedia.org

Praha - Voliči v prvním kole přímé volby českého prezidenta nezvolili, do druhého po sečtění 99 % procent volebních okrsků postupují Miloš Zeman (24,3%) a Karel Schwarzenberg (23,1 %). Na třetím místě skončil předvolebními průzkumy favorizovaný Jan Fischer, s těsným odstupem za ním skončil kandidát ČSSD Jiří Dienstbier. Na pátém místě se umístil občanský kandidát a vysokoškolský profesor Vladimír Franz. Necelých 5 % získala europoslankyně Zuzana Roithová. Okolo 3 % hlasů získala Taťána Fischerová. Nejhůře dopadla Jana Bobošíková (2,4 %) a kandidát ODS Přemysl Sobotka (2,5 %). K volebním urnám přišlo celkem 61 %.

"Příštích 14 dnů se rozhodne o budoucnosti republiky. Miloš Zeman je velký soupeř, ale reprezentuje uplynulých 15 let. Věřím, že ho porazím," komentoval výsledky Karel Schwarzenberg. Zuzana Roithová, která sčítání hlasů sledovala v Třeboni ve volbách neuspěla, poděkovala svým voličům a požádala je, aby volili právě ministra zahraničí, obdobně se vyjádřil i Přemysl Sobotka, který své výsledky označil za zklamání. Miloš Zeman vyzval občany aby šli i do druhého kola prezidentské volby.

KSČM podpoří ve druhém kole prezidentské volby Miloše Zemana, ČTK to řekl její předseda Vojtěch Filip.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)