Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Tříkrálová sbírka na Zlínsku: 11 milionů korun

Archiv zpráv / juml / ČTK / 16. ledna 2013 6:00


Tříkrálová sbírka na Zlínsku: 11 milionů korun

Tři králové
Autor: Trikralovasbirka.cz / Facebook.com

Zlín - Tříkrálová sbírka ve Zlínském kraji vynesla přes 11,1 milionu korun. Vyplývá to z informací Charity na internetových stránkách www.trikralovasbirka.cz. Zhruba stejná částka byla vybrána loni, kdy šlo o rekordní výtěžek. Nejvíce peněz se stejně jako loni vybralo v okolí Uherského Hradiště, lidé tam do kasiček koledníků dali dva miliony korun. Zlínský region spadá pod Arcidiecézní charitu Olomouc.

Přes milion korun se vybralo také ve Valašském Meziříčí na Vsetínsku, ve Zlíně a Uherském Brodě na Uherskohradišťsku.

Ve více než 40 obcích na Zlínsku se do ulic vydalo 279 skupinek koledníků, kteří vybrali 1,4 milionu korun, uvedla koordinátorka sbírky v regionu Pavla Romaňáková.

Na Valašskomeziříčsku lidé přispěli částkou 1,7 milionu korun. "Finanční prostředky chceme částečně použít na další splátku budovy ve Valašském Meziříčí, dovybavení Centra služeb v Rožnově a zajištění kompenzačních pomůcek pro pečovatelské služby, které poskytujeme. Zbytek výtěžku použije Arcidiecézní charita pro humanitární pomoc do zahraničí," uvedl ředitel Charity Valašské Meziříčí Jiří Gavenda.

Loni se v celé olomoucké arcidiecézi vybralo více než 21 milionů korun, letos ještě nejsou sečteny výtěžky ve všech oblastních charitách. Právě v olomoucké arcidiecézi sbírka v roce 2000 vznikla. Lidé tam patří tradičně k nejštědřejším, což je dané i nejvyšším počtem koledníků. Lidé přispějí až třetinou z celkového výtěžku celostátní sbírky, který loni činil 74,69 milionu korun.

Výtěžek sbírky je určen především na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším jinak sociálně potřebným skupinám lidí, zejména v regionech, kde se sbírka koná. Nejméně desetina výnosu sbírky putuje také na humanitární pomoc do zahraničí.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)