Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Duka poslal děkovný dopis Roithové a Fischerovi

Domácí zpravodajství / juml / dominikduka.cz / 22. ledna 2013 16:42

Praha - Pražský arcibiskup a předseda České biskupské konference kardinál Dominik Duka OP zaslal v minulém týdnu pozdravný dopis neúspěšným prezidentským kandidátům Zuzaně Roithové a Janu Fischerovi. Děkuje jim za jejich postoje a za připomínání hodnot, které jsou blízké křesťanství.

Texty obou dopisu, jež byly uveřejněny na kardinálových osobních stránkách, přinášíme v plném znění:

Vážená paní doktorko Roithová,

druhé kolo historicky prvních prezidentských voleb v našich novodobých dějinách, kterého budeme zanedlouho svědky a účastníky, bude ve znamení mužů.

Dovolte mi, abych Vám touto cestou poděkoval Vám za jasný program, se kterým jste před voliče předstoupila. Vaše slova o nutnosti sociální odpovědnosti, spravedlnosti a solidaritě s potřebnými, o nutnosti respektování lidských práv a úcty k člověku, důraz na rodinu, výzva k ochraně kulturního dědictví naší bohaté historie, našla v naší společnosti odezvu.

Děkuji také za vyjádření podpory majetkovému narovnání státu s církvemi mimo jiné i poukazem na situaci v okolních zemích, kde církev v hojné míře svou samostatnou činností obohacují celou společnost.

Jsem rád, že jste mohla kandidovat na úřad prezidenta republiky a přeji Vám i Vašim blízkým vše dobré v osobním i profesním životě.

kardinál Dominik Duka OP

 

Vážený pane inženýre Fischere,

výsledky historicky prvních novodobých prezidentských voleb Vám bohužel nedovolily ucházet se o přízeň voličů v kole druhém.

Dovolte mi prosím, abych Vám touto cestou poděkoval za Vaši odvahu otevřít a připomínat v předvolebním čase hodnoty, které jsou blízké křesťanství, obhajovat v této době „nepopulární“ majetkové narovnání státu s církvemi a otevřeně se vyhranit vůči případné vládní koalici s KSČM.

Jsem rád, že člověk Vašeho formátu mohl předstoupit před naše občany a kandidovat na úřad prezidenta České republiky.Přeji Vám i Vašim blízkým vše dobré v osobním i profesním životě.

 V úctě

kardinál Dominik Duka OP

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 79)