Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Klaus se dnes rozloučí s českými biskupy

Domácí zpravodajství / juml / ČTK / 23. ledna 2013 8:30
Klaus se dnes rozloučí s českými biskupy

Dominik Duka a Václav Klaus v katedrále sv. Víta
Autor: dominikduka.cz / Luděk Krušínský

Praha - Prezident Václav Klaus se dnes setká s kardinálem Dominikem Dukou a členy České biskupské konference. Nejvyšší představitelé české katolické církve se chtějí rozloučit s Klausem, který v březnu v úřadu skončí. Není vyloučeno, že proberou i otázku prezidentské volby, která nyní hýbe českou společností. Čeští biskupové zakončí slavnostním obědem s Klausem své třídenní zasedání v pražském Arcibiskupském paláci.

Česká biskupská konference (ČBK) dosud konkrétní jednotné doporučení k volbě prezidenta nedala. Stálá rada ČBK v prohlášení minulý týden jen uvedla, že doufá v to, že lidé zvolí prezidenta, který se bude opírat o vnitřní morální kodex, dokáže důvěryhodně reprezentovat a jako státník naplní vědomí odpovědnosti za Českou republiku.

Na stranu Schwarzenberga se například veřejně přiklonili biskupové pražské římskokatolické arcidiecéze Karel Herbst a Václav Malý, plzeňský biskup Radkovský, duchovní Tomáš Halík či probošt Kolegiátní kapituly Všech svatých na Pražském hradě Petr Piťha, bývalý ministr školství ve vládě Václava Klause. Nynější prezident jednoznačně podporuje Zemana. Především s Dukou měl Klaus v posledních letech dobré vztahy.

ČBK: Nejde o podporu postojů Václava Klause

"Dnešní společný oběd členů České biskupské konference s hlavou státu, koncipovaný jako rozloučení s prezidentem Václavem Klausem na závěr jeho funkčního období, byl dohodnut s předstihem. Toto setkání, které spadá do zjitřené doby, neznamená podporu biskupů vyjádřením a postojům prezidenta republiky ve volební prezidentské kampani," doplnilo tiskové středisko ČBK.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 75)