Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Zeman je připraven navštívit Te Deum ve sv. Vítu

Domácí zpravodajství / juml / Deník.cz / Vlastní zpráva / 29. ledna 2013 16:43
Zeman je připraven navštívit Te Deum ve sv. Vítu

Miloš Zeman
Autor: Zemannahrad.cz

Praha - Nově zvolený prezident Miloš Zeman je připraven navštívit po své inauguraci slavnostní Te Deum ve svatovítské katedrále. Uvedl to včera v rozhovoru pro regionální noviny Deník . Na otázku, zda se mše zúčastní, odpověděl: "Jestli mě o to pan kardinál Duka požádá, velice rád mu vyhovím."

V rozhovoru se také dotkl církevních restitucí. Zdůraznil, že bude respektovat schválený zákon, nicméně s ním nesouhlasí. Připomněl, že je otázkou, zda církev od Josefa II. tento majetek vlastnila, či zda ho měla jen pronajatý od státu. "Samozřejmě bych si velmi přál, aby v této otázce – zejména pokud Ústavní soud vyhoví stížnosti – proběhlo referendum," dodal Zeman svůj známý názor.

K tomu se však ozývá řada kritických hlasů, které poukazují na to, že v záležitostech vlastnictví nelze institut referenda použít. Zeman již dříve zmínil také možnost církevní daně v duchu německého modelu, a to sice navýšení daňové zátěže o jeden procentní bod pro členy církví.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
50%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 54)