Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Milosrdné sestry pořádají na Světový den nemocných setkání pacientů a zdravotníků

Domácí zpravodajství / MiH / APHA / 4. února 2013 16:27

Praha - Kongregace Milosrdných sester sv. Karla Boromejského a Nemocnice Milosrdných sester sv. Karla Boromejského v Praze pořádá 11. února oslavu XXI. Světového dne nemocných. Na přednášky navazuje od 15.00 hodin liturgie v kostele sv. Karla Boromejského.

Setkání nemocných, zdravotníků i všech, kteří se nemocným věnují, se koná v Nemocnici Milosrdných sester sv. Karla Boromejského, Vlašská 36, Praha 1. Na programu je seminář od 13.15 hodin v aule nemocnice. Téma první přednášky je „Milosrdenství jako životodárný postoj“, přednáší jej Kateřina Lachmanová. Na téma „Inspirace z poselství papeže Benedikta XVI. u příležitosti 21. Světového dne nemocných“ přednáší Jaroslav Lorman. Seminář bude završen v 15.00 hodin bohoslužbou v kostele sv. Karla Boromejského, celebruje Mons. Karel Herbst, pomocný biskup pražský.

Světový den nemocných se z podnětu papeže Jana Pavla II. slaví od roku 1993. Za den tohoto svátku byl zvolen 11. únor. Před více než 150 lety, v roce 1858, se v Lurdech v tento den poprvé zjevila Panna Maria chudé a nemocné čtrnáctileté Bernadettě Soubirousové. Od té doby se Lurdy staly symbolem Panny Marie. Světový den nemocných připomíná utrpení a nemoc jako něco, co k lidskému životu patří, ačkoli na to mnohdy chceme zapomenout. Více na www.nmskb.cz.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
50%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 54)