Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Charita ČR má nového ředitele

Domácí zpravodajství / MiH / ČBK / 6. února 2013 9:32
Praha -

Charita ČR má od 1. února nového ředitele Lukáše Curylo, který je současně v čele Diecézní charity ostravsko-opavské. Ve funkci ředitele vystřídal Oldřicha Haičmana, kterému k 31. lednu 2012 skončil jeho mandát. Nového ředitele jmenovala Česká biskupská konference, která je zřizovatelkou této organizace.

Současně ČBK schválila nové stanovy a na další pětileté období potvrdila ve funkci jejího prezidenta - českobudějovického světícího biskupa Mons. Pavla Posáda. Prezident je zodpovědný za duchovní službu v CHČR a za úkoly v pastorační oblasti. 

„V této ekonomicky nelehké době bude mým nejdůležitějším úkolem zejména zajistit spolu s ostatními kolegy dostatek finančních prostředků pro samotnou činnost Charity ČR. A to nejen u nás, ale i na zahraniční humanitární a rozvojovou pomoc,“ uvedl Lukáš Curylo. „Rád bych také vytvořil kvalitnější prostředí pro vzájemný dialog o poslání Charity ČR v souladu s papežskými dokumenty. Na všech společenských úrovních chci nadále upozorňovat na nezcizitelnou důstojnost každého člověka a jeho právo na důstojný život od jeho početí do přirozené smrti,“ zařadil mezi své priority nový ředitel.

Lukáš Curylo (* 3. února 1974) absolvoval Filozofickou fakultu Ostravské univerzity a Cyrilometodějskou teologickou fakultou Univerzity Palackého. V letech 1996–2001 učil na gymnáziu, poté pracoval na Krajském úřadě Moravskoslezského kraje a byl vedoucí odboru Magistrátu města Ostravy. Od roku 2007 řídí Diecézní charitu ostravsko-opavskou.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 79)