Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Benedikt XVI. prý před třemi měsíci podstoupil operaci

Ze světa / MiH / ČTK / 12. února 2013 16:50

Vatikán - Papež Benedikt XVI., který v pondělí oznámil, že koncem února odstupuje z čela katolické církve, podstoupil před necelými třemi měsíci v naprosté tajnosti na římské klinice operaci, při které mu byl nahrazen kardiostimulátor. Oznámil to dnes italský list Il Sole 24 Ore. Podle Vatikánu však šlo jen o výměnu baterie kardiostimulátoru.

Pětaosmdesátiletý papež byl podle deníku operován v nemocnici Pia XI. týmem, který vedl kardiochirurg Luigi Chiariello, pečující o papežovo zdraví již deset let. Pacient zvládl operaci velmi dobře, dokonce nevynechal ani jediné setkání s věřícími.  Vatikán následně vůbec poprvé připustil, že papež má kardiostimulátor. Ale mluvčí Federico Lombardi uvedl, že Benediktovi byl kardiostimulátor voperován "dlouho" před tím, než se stal papežem, a poslední zdravotní zákrok představoval pouhou rutinní výměnu baterie. Profesor Chiariello se zdržel vyjádření.

Pětaosmdesátiletý pontifik při pondělní schůzce svého poradního sboru (konzistoře) oznámil, že cítí tíhu stáří a že mu na řádné vykonávání úřadu nezbývají síly. Mluvčí Vatikánu dnes oznámil, že papež se naposledy rozloučí s věřícími na Svatopetrském náměstí 27. února. Na otázku, proč papež oznámil abdikaci 28. února právě ve 20:00, řekl, že to nemá nic společného s právními důvody. "V tuto denní dobu obvykle končí pracovní den Svatého otce," řekl Lombardi.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 90)