Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

České sázkové kanceláře již vypsaly kurzy na nového papeže

Domácí zpravodajství / MiH / ČTK / 12. února 2013 17:01

Praha - České sázkové kanceláře začaly přijímat sázky na to, kdo se stane příštím papežem poté, co nynější hlava katolické církve Benedikt XVI. v pondělí oznámil svou rezignaci. Bookmakeři favorizují ghanského kardinála Petera Turksona a kanadského Marca Ouelleta. Vsadit je možné i na Čechy.

Fortuna sázkové kurzy na budoucího papeže zveřejnila hned v pondělí. Její bookmakeři zastávají názor, že papežem by se mohl poprvé stát černoch. Nigerijský kardinál a přední poradce končícího papeže Francis Arinze má kurz 4:1. Stejnou šanci má ale u této sázkové kanceláře také Kanaďan Marc Ouellet, kterému hraje do karet jeho nižší věk. Převahu afrických kandidátů dokládá kardinál Peter Turkson z Ghany, který je s kurzem 5:1 na třetím místě. "V Africe a jižní Americe katolická církev rychle roste, zatímco v Evropě své pozice ztrácí. Šance, že z této nebo nejpozději příští volby vzejde vítěz z černého kontinentu, je proto velmi vysoká," tvrdí hlavní bookmaker Fortuny Ondřej Vích. U sázkové kanceláře Chance figuruje Turkson jako hlavní favorit s kurzem 4:1, druhý je s mírným odstupem a kurzem 4,5:1 Kanaďan Ouellet.

Sázející u Chance si mohou vsadit i na několik Čechů. Největší šanci na papežství připisují její bookmakeři kardinálu Miroslavu Vlkovi s kurzem 300:1. Pětistovku by za vsazenou korunu dostali sázející, pokud by se stal papežem pražský arcibiskup Dominik Duka. Spíše jen pro pobavení lze vsadit také na současného českého prezidenta Václava Klause či političku Janu Bobošíkovou (shodně v kurzu 1000:1). "Tikety, na kterých bude Klaus jako papež, jistě budou žertovnou a cennou relikvií. A Bobošíková? Ta je známá tím, že kandiduje prakticky na cokoliv," zdůvodnila výběr těchto Čechů mluvčí Chance Markéta Světlíková. Fortuna má v nabídce jediného Čecha, Dominika Duku s kurzem 1000:1.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
28%
 
Ne
20%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 39)