Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež si po rezignaci nechá jméno Benedikt

Ze světa / juml / ČTK / 18. února 2013 13:20
Papež si po rezignaci nechá jméno Benedikt

Ilustrační foto
Autor: Papalvisit.co.uk / M. Mazur

Vatikán - Papež Benedikt XVI. se po své rezignaci nevrátí ke svému občanskému jménu Joseph Ratzinger a pod papežským jménem Benedikt bude v klášteře žít spolu se svým dosavadním sekretářem a řádovými sestrami. Na živobytí mu podle všeho bude muset stačit biskupská penze ve výši 2500 eur (asi 63.000 korun) měsíčně. Napsal o tom dnes italský deník La Stampa.

Po odchodu z čela katolické církve 28. února zřejmě Benedikt získá úřad emeritního biskupa římského a s ním i zmiňovanou rentu. Pokud by ho jeho nástupce jmenoval kardinálem, příslušela by mu penze 5000 eur (127.000 korun).

Poté, co Benedikt poslední únorový den opustí papežský palác, zamíří do letního sídla papežů v Castel Gandolfo, asi 30 kilometrů jižně od Říma. Tam vyčká, než pro něj bude připraven jeho nový příbytek v ženském klášteře Mater Ecclesiae ve vatikánských zahradách.

Už delší dobu je jasné, že o bývalého papeže se v klášteře budou starat příslušnice katolického společenství Memores Domini. K dispozici bude Benediktovi i jeho dosavadní soukromý tajemník Georg Gänswein.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
50%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 54)