Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Novodvorští trapisté otevřeli svůj e-shop

Domácí zpravodajství / MiH / Vlastní zpráva / 16. března 2013 9:47

Nový Dvůr (Karlovarsko) - Novou ekonomickou aktivitou trapistického kláštera v Novém Dvoře se stalo otevření e-shopu, tedy internetového obchodu, na adrese www.novydvur-obchod.cz. V něm si může zákazník pohodlně zakoupit jak produkty novodvorského kláštera, tak i produkty mateřského kláštera Sept-Fons.

Výrobky trapistů jsou známé svoji vysokou kvalitou a podílem ruční práce, přičemž při výrobě nechybí ani moderní technologie. Mezi produkty, které se vyrábí přímo v Novém Dvoře, patří hořčice a přírodní kosmetika. Hořčice se zhotovuje v malém množství podle originální trapistické receptury. Dělá se z vybraného hořčičného semínka, které je po namočení do octa, smíchaného s vodou, rozdrceno na mlýnském kameni. Provoněná, jemně okořeněná hořčice během několika týdnů dozrávání získává svoje nezaměnitelné aróma. Všechny druhy hořčice jsou bez konzervantů. Přírodní kosmetika řady biogamme® je vyráběna samotnými mnichy v duchu tradice mnišské práce. Je opatřena certifikátem mezinárodně působícího akreditovaného inspekčního orgánu ECOCERT Greenlife podle kritérií Ecocer, píše se na webových stránkách nového e-shopu.

Řád cisterciáků přísné observance, jehož členové jsou nazývání trapisté, vznikl v 17. století v klášteře La Trappe ve Francii, kde došlo k reformě cisterciáckého řádu. Mniši z opatství Sept-Fons, kde bylo v té době i několik Čechů, se v roce 1998 rozhodli založit klášter v České republice. V roce 1999 objevili zchátralý barokní statek Nový Dvůr na Toužimsku a již v květnu 2000 zahájili stavební práce. Klášter Matky Boží v Novém Dvoře byl založen na svátek svatého Bernarda 20. srpna 2002. Dne 14. září 2007 byl klášter povýšen na převorství a v září 2011 bylo rozhodnuto o jeho povýšení na opatství – volba prvního opata se uskutečnila 8. prosince 2011.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 83)