Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Filipínský Nejvyšší soud dočasně pozastavil zákon o antikoncepci

Ze světa / MiH / ČTK / 20. března 2013 9:42
Filipínský Nejvyšší soud dočasně pozastavil zákon o antikoncepci

Teruntuk Rasa Yang beberapa Kali salah tempat. Menyinggahi hati yang tidak lagi tepat. aku harap kali ini tidak salah lagi ~>Hacked By Mr.Z
Autor: Hacked By Mr.Z / Hacked By Mr.Z Hacked By Mr.Z

Manila - Filipínský Nejvyšší soud dočasně zastavil platnost zákona, který zajišťuje státní financování antikoncepce. Informovala o tom dnes agentura AFP. Proti zákonu se ostře staví na Filipínách silná katolická církev, podle níž jde o urážku náboženského cítění a podporu potratů, které jsou v zemi nelegální.

Kontroverzní zákon schválil filipínský parlament koncem loňského roku navzdory nesouhlasu církve. Proti nové právní úpravě byla okamžitě podána řada námitek, o nichž v úterý Nejvyšší soud rozhodoval. Poměrem 15 ku pěti hlasům se soudci postavili na stranu odpůrců zákona a jeho platnost odložili do 18. června, kdy budou o věci znovu jednat, řekl mluvčí Nejvyššího soudu Theodore Te.

Katoličtí představitelé označují zákon za útok na hlavní hodnoty církve, který podporuje promiskuitu a ničí život. Vláda argumentuje tím, že zákon pomůže chudým rodinám zvládnout počet dětí, které mají. Podle fondu OSN pro populaci je téměř polovina všech těhotenství na Filipínách nechtěná. Třetina z nich končí potratem na některé z pokoutních "klinik". Filipíny mají asi 94 milionů obyvatel a jednu z nejvyšších porodností v Asii.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 79)