Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Schwarzenberg bude na TV Noe mluvit o vztahu církve a politiky, církevním majetku a papeži

Domácí zpravodajství / juml / Telepace/red / 22. března 2013 20:45
Schwarzenberg bude na TV Noe mluvit o vztahu církve a politiky, církevním majetku a papeži

Karel Schwarzenberg
Autor: TOP09.cz

Ostrava - První místopředseda vlády a ministr zahraničních věcí Karel Schwarzenberg se v publicistickém pořadu TV Noe V souvislostech, který se bude vysílat tento víkend, vyjádřil k řadě otázek vztahů církve, politiky a státu. Dotkne se také papeže. Christnet.cz o tom informoval Lukáš Jirsa ze studia Telepace, jež pořad společně s ADV studiem připravilo.

Karel Schwarzenberg ke vztahu církve a politiky řekl: „Církev by měla mít od politiků zdravý odstup. Jsem sám politik, vím, že jsme lotři a vím, že nikdy nic neuděláme pro nikoho, aniž bychom z toho neměli výhody.“

K budoucímu hospodaření církví s nově získaným majetkem Schwarzenberg prohlásil: „Církev není zvyklá na hospodaření s majetkem, ale naštěstí se má od koho učit. Příklad a poučení si může vzít v Rakousku.“ Odmítl, že by se lidé spojení se současnou vládou, mohli obohatit na církevním majetku, jehož vrácení církvím odsouhlasili. „Pokušení ovšem existuje vždy a s tím musíme žít,“ prohlásil Schwarzenberg.

K otázce názoru papeže na argentinsko-britský spor o Falklandy a jeho argentinskému původu Schwarzenberg dodal: „Papež je moudrý dost na to, aby věděl, že jako Argentinec může mít pochopení pro tuto otázku, ale jako pastýř církve se musí této pozice naprosto vzdát a musí být papežem Argentinců stejně jako Angličanů.“

Pořad V souvislostech s Karlem Schwarzenbergem odvysílá televize Noe v sobotu 23.3. v 19:45, v neděli 24.3. v 12:20 a 21:30.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 46)