Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Příběh papeže Františka dostane filmovou podobu

Ze světa / juml / ČTK / 3. září 2013 15:06
Příběh papeže Františka dostane filmovou podobu

Papež František
Autor: Flickr.com / Christus Vincit / Creative Commons

Buenos Aires - Půl roku po svém nástupu do čela katolické církve se papež František stává filmovým hrdinou. Argentinský režisér Alejandro Agresti ohlásil, že začíná natáčet biografické dílo o prvním latinskoamerickém papeži v historii. Hlavní role se zhostí argentinský herec Rodrigo de la Serna, uvedl filmový magazín Variety.

Film nazvaný Historia de un Cura (Příběh kněze) má popisovat životní dráhu Jorgeho Bergoglia od mládí stráveného v Buenos Aires, přes nástup do čela tamní arcidiecéze až po zvolení papežem. Hlavní dějová linie příběhu se bude odehrávat v letadle, kterým argentinský kardinál letí na konkláve vybírající nástupce papeže Benedikta XVI.; Bergogliovo mládí bude zobrazovat prostřednictvím vzpomínek.

"Spíše než na výčet klíčových událostí se chci soustředit na proniknutí do jeho jedinečné osobnosti, na jeho rozhodnutí následovat povolání, a na to, jak skloubil víru s rozumem, když jako jezuita studoval 14 let, než složil řeholní slib," řekl magazínu Variety režisér, jehož dosud zřejmě nejznámějším režijním dílem je romantický snímek Dům u jezera se Sandrou Bullockovou a Keanu Reevesem.

Představitel hlavní role Rodrigo de la Serna je divákům známý zejména díky výrazné roli spolucestovatele Che Guevary v road movie Motocyklové deníky.

Příběh kněze se bude v argentinsko-španělské koprodukci natáčet v Argentině, Itálii a Německu, kde papež kdysi studoval. Na argentinské poměry bude rozpočet filmu nadprůměrný, uvedl producent Pablo Bossi bez dalších podrobností.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
26%
 
Ne
21%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 43)