Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež si nepřeje publicitu svých soukromých telefonátů

Ze světa / juml / Radio Vatikán / 19. září 2013 13:47
Papež si nepřeje publicitu svých soukromých telefonátů

Papež František v bazilice sv. Petra se skupinkou mládeže i italské diecéze Piacenza
Autor: Twitter.com

Vatikán - „Povězte novinářům, že mé telefonáty nejsou zpravodajský materiál.“, sdělil papež František řediteli Vatikánského televizního centra. Mons. Dario Viganó papežovo přání tlumočil v rozhovoru pro týdeník Famiglia Cristiana (13. září 2013).

Papež František řediteli vatikánské televize vysvětlil, že telefonického kontaktu využíval už jako arcibiskup Buenos Aires. „Pokud mi napíše kněz, rodina nebo vězeň v obtížné situaci, snažím se odpovědět. Je pro mne mnohem jednodušší zvednout sluchátko, získat informace o problému a navrhnout řešení, pokud se nějaké nabízí. Někdy lidem telefonuji, jindy jim napíši“, uvedl Svatý otec při soukromém setkání s mons. Viganó.

V závěru této schůzky papež s úsměvem zakončil : „Aspoň, že novináři neví, kolika dalším lidem jsem už zavolal“. A dodal, že telefonátů bylo mnohem více než těch, které se dostaly na stránky sdělovacích prostředků. Tuto skutečnost ostatně pro list Famiglia Cristiana potvrdil také ředitel Vatikánského televizního centra: „Papež mi volal několikrát, a nebyly to pouze pracovní telefonáty. Naposledy se mi do redakce ozval s přáním k narozeninám“, svěřil se mons. Viganó italskému katolickému týdeníku.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)