Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež František denně obdrží kolem dvou tisíc dopisů

Ze světa / MiH / Proglas.cz / 25. září 2013 13:12
Papež František denně obdrží kolem dvou tisíc dopisů

Papež František
Autor: Flickr.com / Mazur / Creative Commons

Vatikán - Kvůli množství korespondence, která přichází papeži Františkovi, posílil Vatikán službu, která dopisy třídí. Napsal to internetový zpravodajský portál Vatican Insider s odvoláním na patera Cira Benedettiniho z tiskového střediska Svatého stolce.

Podle něj denně dochází kolem dvou tisíc dopisů z celého světa, od lidí různého věku i společenského postavení. Poté, co se v médiích objevily zprávy o tom, že papež některým pisatelům v tíživé životní situaci telefonoval, obsahují častěji přání, aby zavolal i jim, uvedl pater Benedettini. List New York Times napsal, že v souvislosti s tím zaznamenal Vatikán i dopisy vyjadřující hněv, že se hovor neuskutečnil, nebo informace o falešných telefonátech.

Obsah veškeré korespondence se archivuje, popsal dále Vatican Insider, který zmiňuje jméno nového papežova komorníka Piorgiorgia Zanettiho, bývalého příslušníka vatikánského četnictva, jehož do služby doporučil příbuzný, argentinský kněz, který se s papežem osobně zná. Františkův sekretariát rozšířil P. Fabian Pedacchio Leaniz (49), Argentinec, který doplnil Afreda Xuereba z Malty, ten působil i v sekretariátu minulého papeže Benedikta XVI.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)