Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Mladí husité se o víkendu sejdou v Plzni

Domácí zpravodajství / juml / ccsh.cz/red / 27. září 2013 16:44
Mladí husité se o víkendu sejdou v Plzni

Ilustrační foto: Ústřední budova a kostel Církve československé husitské v Praze 6 postavená v letech 1926-7
Autor: Wikipedia.org / Creative Commons

Plzeň - Ekologicko-výtvarná dílna, seminář o partnerství a manželství nebo výstup na věž katedrály svatého Bartoloměje – také takový program se chystá pro účastníky pátého setkání mládeže Církve československé husitské z České republiky a Slovenska. Akce se uskuteční poslední víkend v září, tentokrát v Plzni. Mladé navštíví zástupci ekumeny i bratři z francouzské komunity Taizé.

Po Janských Lázních, Brně nebo Olomouci budou letos mladí husité pobývat od pátku 27. do neděle 29. září v centru Plzně. Záštitu nad akcí převzal husitský biskup Filip Štojdl, který ji v pátek oficiálně zahájí společně s tamním radním Jiřím Kuthanem.

Téma letošního setkání mladých Církve československé husitské zní „Vy jste sůl země,“ jedná se o úryvek z Matoušova evangelia a zamýšlet se nad ním budou účastníci jak při dopoledních diskusích, tak při některých workshopech, ze kterých si mohou mladí vybrat podle své chuti a nálady.

Sobotní program vyvrcholí večerní přednáškou Oldřicha Seluckého o netradičním pohledu na odkaz svatých Cyrila a Metodě, mladé při této příležitosti krátce pozdraví i katolický biskup František Radkovský a následného večerního ztišení od 22 hodin se zúčastní dva bratři z ekumenické komunity v jihofrancouzském Taizé. V neděli pak budou mladí sázet strom před Sborem Karla Farského.

 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
50%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 54)