Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Emeritní papež napsal vědci, který razí ateismus, své argumenty

Ze světa / MiH / Proglas.cz / 30. září 2013 15:06
Emeritní papež napsal vědci, který razí ateismus, své argumenty

Benedikt XVI.
Autor: Flickr.com / Creative Commons

Vatikán - Benedikt XVI. napsal autorovi úvodu do ateismu dopis se svými argumenty, které obhajují katolickou víru. Výňatky z jedenáctistránkového listu zveřejnil italský tisk.

V dopise italskému matematikovi Piergiorgio Odifreddimu emeritní papež Benedikt XVI. psal o svém přání upřímného dialogu. Řekl, že jen upřímností můžeme dojít k pravdě a prohloubit své vědomosti. Emeritní pontifik tak reagoval na matematikovu dva roky starou publikaci s názvem „Drahý papeži, píši vám“, kterou autor pojal jako úvod do ateismu a vymezuje se v něm vůči publikaci Úvod do křesťanství, kterou Joseph Ratzinger jako profesor napsal v roce 1968.

Odifreddi  dopis včera předal k dispozici italskému tisku a na svém blogu popsal své překvapení z obsáhlé reakce a vyjádřil uznání jeho věcným argumentům, v nichž se snaží doslova najít pravdu s velkým P. Píše, že Benedikt XVI. se dotknul všech témat zmíněných v jeho knize.

Emeritní papež mimo jiné napsal, že teologické vědy se řídí jinými pravidly než matematika a není důvod je proto označovat za  science fiction. V části dopisu také připomíná, že kromě řady nemorálních činů členů církve, známe příklady zářících životů v milosrdenství a čistotě. Poukázal na svatého Benedikta, Františka z Assisi, Terezii z Avily nebo Matku Terezu.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
55%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 88)