Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Zeman diskutoval s pastorem Jednoty bratrské o Izraeli

Domácí zpravodajství / juml / red / 2. října 2013 17:16
Zeman diskutoval s pastorem Jednoty bratrské o Izraeli

Pastor Jednoty bratrské Denis Doksanský v talk show s Milošem Zeman
Autor: Centrum Sion / Jan Jelínek

Hradec Králové - Prezident republiky Miloš Zeman v pondělí svým proslovem zahájil slavnostní galavečer 17. ročníku Dnů pro Izrael a zároveň byl jedním z hostů talk show, jež byla součástí programu. Splnil tím tak svůj slib, který dal na loňském galavečeru při vystoupení tří prezidentských kandidátů. Christnet.cz o tom informovala Kateřina Hegerová z křesťanského Centra Sion, jež akci pořádalo a které přináleží ke sboru Jednoty bratrské v Hradci Králové.

Zeman letos v znovu vyjádřil svůj kladný postoj k Izraeli a že chce usilovat o to, aby se česká ambasáda v Izraeli přesunula z Tel Avivu do Jeruzaléma. Mluvil o možných řešeních v prevenci teroristických útoků ze strany Palestinců, kteří po mnoho let žijí v uprchlických táborech a velmi často se z nich rekrutují sebevražední atentátníci. V otázce asimilace problematických, většinou muslimských, menšin v Evropě dával prezident za příklad Vietnamce v České republice, kteří jsou úspěšní, pracovití a své děti posílají i na české vysoké školy. Co se týče teroristů, zopakoval svůj konstantní názor, že s těmi se nevyjednává, nýbrž bojuje. Z rukou ředitele Centra Sion Denise Doksanského pak přijal jako dar Bibli v kožené vazbě a s vyrytým jménem.

Dalšími hosty talk show byl nový velvyslanec Státu Izrael v ČR JE Gary Koren, který se zde vůbec poprvé představil české veřejnosti a dále host z Izraele - Alex Speiser, český rodák, přeživší holocaustu, veterán války za nezávislost i úspěšný byznysmen a jeden z protagonistů rozvoje izraelského hi-tech.

V rámci galavečera proběhla pod vedením Danielly Gazit ukázka izraelské kuchyně. Specialitu zvanou hummus pak mohli diváci rovnou ochutnat.

Kulturní program tentokrát nabídl vystoupení Českého chlapeckého sboru Boni pueri, zpěvačky Leony Machálkové a Tanečního divadla Honzy Pokusila.

Slavnostní galavečer 17. ročníku Dnů pro Izrael proběhl před zcela zaplněným sálem hradeckého kongresového centra za účasti velkého množství významných představitelů společenského a politického života z celé České republiky i Izraele.

Video a audionahrávka z večera bude brzy k dispozici na www.dnyproizrael.cz

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 48)