Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Někteří náboženští představitelé žádají propuštění Tymošenkové

Ze světa / vlu / Vlastní zpráva / 5. října 2013 20:52
Někteří náboženští představitelé žádají propuštění Tymošenkové

Julija Tymošenková
Autor: Wikipedia.org / Igor Kruglenko / Creative Commons

Kyjev - Propuštění Julije Tymošenkové, předsedkyně ukrajinské opoziční strany Baťkivščyna, žádají v dopisech současnému prezidentovi Viktoru Janukovyči někteří představitelé církví působících na území země. Dopisy byly ve čtvrtek zveřejněny na stranickém webu.

Žádost odeslala například hlava Ukrajinské pravoslavné církve (patriarchátu Kyjev) patriarcha Filaret, arcibiskup Ukrajinské řeckokatolické církve Sviatoslav Shevchuk, římskokatolický lvovský arcbiskup Mieczysław Mokrzycki a někteří další.

Duchovní upozorňují, že propuštění hrdinky tzv. Oranžové revoluce, je důležité pro evropskou budoucnost celé země. Věznění bývalé premiérky je totiž jednou z překážek podepsání klíčové dohody o přidružení Ukrajiny k Evropské unii. Dohoda by mohla být podepsána na konci prosince ve Vilniusu, uvádí Vatican Insider.

Žádost o propuštění neposlala Ukrajinská pravoslavná církev Moskevského patriarchátu, která v zemi představuje největší náboženskou organizací a je prokremelsky orientovaná.

Tymošenková byla odsouzena před dvěma lety na sedm let odnětí svobody za údajné vyjednání nevýhodných podmínek o dodávkách ruského zemního plynu na Ukrajinu. Mezinárodní organizace a Evropská unie však považují tento rozsudek za politicky motivovaný.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)