Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Biskup Baxant vysvětil v Liberci kapli pro nově příchozí sestry františkánky

Domácí zpravodajství / MiH / Dltm.cz / 9. října 2013 13:21
Biskup Baxant vysvětil v Liberci kapli pro nově příchozí sestry františkánky

Jan Baxant, 20. biskup litoměřický
Autor: Wikipedia.org / Martin Davídek / Creative Commons

Liberec - Litoměřický biskup Mons. Jan Baxant navštívil ve čtvrtek Liberec, aby se setkal se školskými sestrami františkánkami, které zde nově působí od 1. září tohoto roku, a vysvětil kapli v jejich novém domově.

Od 1. září letošního roku působí v litoměřické diecézi řádové setry kongregace Školských sester sv. Františka. Příchod tří sester františkánek do Liberce se považuje za historický okamžik. Po mnoha letech totiž přichází do litoměřické diecéze řeholní komunita sester.

V domě františkánů v ulici Na Perštýně v Liberci, kde mají své zázemí, se nachází kaple, která byla zasvěcena Svaté rodině. Za účasti sester františkánek a kněží libereckého vikariátu ji ve čtvrtek 3. října při bohoslužbě posvětil biskup Baxant.

„Patříme do kongregace Školských sester sv. Františka. Všechny tři pocházíme z Moravy, ale Čechy jsme si od první chvíle zamilovaly. Je tu nádherný kraj a věřící tu jsou tu úplně jinak semknutí. Zdá se nám, že místní cítí daleko více osobní zodpovědnost za poklad víry," představuje zdejší sestry jejich představená, S. M. Dominika.

Biskup Baxant poprvé představil sestry františkánky při poutní slavnosti, která se konala v neděli 25. srpna v Hrádku nad Nisou. „Je to mimořádná událost, když po několika desítkách let opět přicházejí do naší diecéze řeholnice. Zatím jsme prožívali jen to, že řeholní komunity opouštěly naši diecézi. Nyní máme radost z toho, že řeholní komunita sester přichází do Liberce, a tak posílí stav zasvěcených osob v naší diecézi," zdůraznil biskup.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)