Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Lesy České republiky zatím vydaly církvím pouze 1,3 hektaru lesních pozemků

Domácí zpravodajství / MiH / ČTK / 12. října 2013 14:34
Lesy České republiky zatím vydaly církvím pouze 1,3 hektaru lesních pozemků

Ilustrační foto
Autor: Wikipedia.org / Creative Commons

Praha - Lesy České republiky (LČR) dosud v rámci majetkového vyrovnání vydaly pět pozemků v Karlovarském kraji o celkové výměře 1,3 hektaru. Na dotaz ČTK to včera uvedl mluvčí státního podniku Zbyněk Boublík. Z pohledu celkových nároků církví na vrácení lesních pozemků jde o zanedbatelné množství. 

LČR k dnešnímu dni evidují celkem 773 výzev, ve kterých oprávněné osoby žádají o vydání celkem 22.809 pozemků o celkové výměře okolo 112.000 hektarů. "S oprávněnými osobami bylo podepsáno šest dohod, které podléhají schválení Státního pozemkového úřadu ve správním řízení. Správní řízení nebylo doposud ukončeno," uvedl Boublík 

Lesy ČR blokují pro restituce asi 142.000 hektarů lesních pozemků, což je zhruba 11 procent lesů, na kterých hospodaří. Podle dřívějších vyjádření pozemkového úřadu by stát mohl církvím vrátit také až 30.000 hektarů zemědělské půdy. Církve by mohly dostat také takřka 900 budov a staveb, z nichž více než 300 představují zemědělské objekty. Restituce se vztahují také asi na 120 bytových domů, tři kláštery, stejný počet zámků a několik set rybníků. Například SPÚ vydal církvím do konce září sedm pozemků a jednu stavbu.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)