Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Předseda Evropského parlamentu pozval papeže k návštěvě Štrasburku

Ze světa / MiH / Radiovaticana.cz / 15. října 2013 14:43
Předseda Evropského parlamentu pozval papeže k návštěvě Štrasburku

Papež František v Evropském parlamentu
Autor: Pavlína / Hájková

Vatikán - Papež František přijal ve čtvrtek na audienci předsedu Evropského parlamentu Martina Schulze. Ten při té příležitosti pozval Františka k návštěvě Štrasburského parlamentu. Německý politik hovořil o nynějším pontifikátu a vysvětlil také, proč pozval papeže k návštěvě Evropského parlamentu, píše Radiovaticana.cz.

"Myslím, že v Evropě nejsem jediný, na koho papež hluboce zapůsobil. Je otevřený a přesvědčený o nezbytnosti přímého dialogu s věřícími i nevěřícími. Užívá jazyk, který oslovuje běžné lidi, a to je velká novota, která na mne velice zapůsobila. Přesně před 25 lety, 11. října 1988, navštívil Evropský parlament Jan Pavel II. Byla to doba epochálních změn. Dnes žijeme v globalizovaném světě, ve kterém by Evropská unie měla podněcovat k větší spravedlnosti a spolupráci a měla by být nástrojem vytváření spravedlivějšího světa. A místem, kde se o tom diskutuje je Evropský parlament. Svatý stolec a papež osobně mají obrovský vliv na světovou debatu o změnách, které jsou zapotřebí. Muž takového vlivu a takového významu by proto měl právě v tomto kontextu vstoupit do diskuse o roli Evropy ve světě. To bylo také důvodem, proč jsem se pokoušel jej přesvědčit, aby promluvil v Evropském parlamentu," řekl Martin Schulz, předseda Evropského parlamentu, po své návštěvě u papeže Františka.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)