Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Od blahořečení Matky Terezy uplyne zítra deset let

Ze světa / MiH / ČTK / 18. října 2013 11:09
Od blahořečení Matky Terezy uplyne zítra deset let

Ilustrační foto: Řád misionářek lásky založila Matka Tereza
Autor: Wikipedia.org / Túrelio / Creative Commons

Vatikán - Na 150.000 lidí, a to nejen katolíků, se před deseti lety, 19. října 2003, tísnilo na Svatopetrském náměstí ve Vatikánu, aby mohli na vlastní oči spatřit slavnostní ceremoniál blahoslavení Matky Terezy papežem Janem Pavlem II. Misionářka známá jako "matka chudých" se těšila jeho značnému obdivu a stala se jedinou blahoslavenou, jež žila ještě za papežova pontifikátu. 

Matka Tereza, v makedonském Skopje narozená (27. srpna 1910) etnická Albánka původním jménem Agnes Gonxha Bojaxhiuová, byla roku 1928 vyslána jako mladá řeholní sestra do Indie, aby pracovala s tamními chudými. Za rok přijala jméno Tereza. V Kalkatě posléze založila řád Misionářky lásky a v roce 1979 získala Nobelovu cenu za mír. Zemřela 5. září 1997 v 87 letech. 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 80)