Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Modlitba za vlast ve sv. Vítu v předvečer státního svátku

Domácí zpravodajství / juml / APHA / 22. října 2013 8:03
Modlitba za vlast ve sv. Vítu v předvečer státního svátku

Katedrála svatého Víta, Václava a Vojtěcha v Praze
Autor: Wikipedia.org / Steve Collis / Creative Commons

Praha - V předvečer Dne vzniku samostatného československého státu se 27. října 2013 sejdou křesťané různých vyznání k ekumenické modlitbě za vlast, která začne v 18.00 hodin v katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha.

V rámci ekumenické modlitby v chrámu sv. Víta, Václava a Vojtěcha, kterou společně pořádají Arcibiskupství pražské, Ekumenická rada církví a Metropolitní kapitula u sv. Víta v Praze, pronese slavnostní slovo pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka OP. Na četbu z Písma naváže přímluvná modlitba za vlast a Modlitba Páně. Poté kardinál Duka pozve přítomné k poslechu slavnostního koncertu.

V podání sopranistky Marie Kobielské, sólistky Národního divadla, Hornického pěveckého sboru Kladno, Pražských katedrálních žesťů a varhaníka Josefa Kšici zazní pod vedením dirigenta Romana Makaria „Halleluja z Oratoria Mesiáš“ Georga Friedricha Händela, „Ave verum“, „Laudate Dominum“ (Vesperae), „Lacrimosa“ (Requiem) a „Agnus Dei“ (Korunovační mše) Wolfganga Amadea Mozarta. Lidé se budou moci zaposlouchat také do skladeb Césara Francka, Jana Ev. Antonína Koželuha, Antonína Dvořáka a dalších.

V den samotného státního svátku 28. října proběhne od 9.30 do 14.00 hodin v Komunitním centru Matky Terezy také sedmý ročník ekumenického setkání lidí dobré vůle. Letošní „duchovně-kulturní festival“ začíná slavností a modlitbou čtrnácti církví ČR za republiku, Prahu 11 a naše domovy. Od 10.00 hodin se pak malé i větší děti mohou těšit na divadelní představení „Staň se tygrem“ – příběh odvahy s klauny a opravdovým tygrem. Rodiče se mohou zaposlouchat od 11.00 hodin do koncertu Spirituál Kvintetu, který v hlavním sále KCMT představí své nové CD „Čerstvý vítr“. Od 12.15 hodin pak proběhne moderovaná diskuze s osobnostmi veřejného života, např. M. Svatošovou (zakladatelkou hospiců v ČR), Adamem Walachem (podnikatelem roku), Danielem Fajfrem (místopředsedou Ekumenické rady církví ČR) a dalšími. Diskuzí bude provázet Pavlína Kvapilová, bývalá ředitelka Nových médií ČT. Celý den pak v klubovně bude probíhat ztišení a modlitební program pro věřící i nevěřící, kteří chtějí prosit za své blízké nebo politiky, ekonomickou situaci, školy, domovy a další aktuální situace.

Od 15.00 hodin začíná přímý přenos České televize z kostela Milíče z Kroměříže (za Chodovskou tvrzí). Vedle zajímavých hostů, např. Petra Pavla, náčelníka generálního štábu, nebo Naděždy Kavalírové, předsedkyně Konfederace politických vězňů České republiky, zazní v přímém přenosu modlitby a požehnání vlasti. Doprovázet je budou písně Spirituál Kvintetu. Moderuje Martina Kociánová a biskup Dušan Hejbal. Více na www.modlitbazadomov.cz.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 90)