Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Ministr zahraničí Jan Kohout ocenil práci Arcidiecézní charity Praha

Domácí zpravodajství / MiH / Apha.cz / 23. října 2013 12:50
Ministr zahraničí Jan Kohout ocenil práci Arcidiecézní charity Praha

Jan Kohout, v letech 2009–2010 místopředseda vlády a ministr zahraničních věcí ve Fischerově vládě a od července 2013 znovu ministr zahraničních věcí v Rusnokově vládě
Autor: Wikipedia.org / David Sedlecký / Creative Commons

Praha - Ministr zahraničních věcí Jan Kohout směřoval svou pracovní cestu minulý týden do zemí subsaharské Afriky. Při této příležitosti navštívil také Ugandu, kde se setkal s představiteli ugandské vlády a poté se zástupci Arcidiecézní charity Praha.

Pražská Charita v Ugandě realizuje rozsáhlé vzdělávací, zdravotní a komunitní rozvojové programy. Ministr Jan Kohout se osobně setkal s Petrem Polívkou, vedoucím ugandské mise Arcidiecézní charity Praha. „Pan ministr se zajímal o rozvojové programy, které zde naše Charita rozvíjí od roku 2000. Ocenil pomoc poskytovanou tisícům žáků v programu Adopce na dálku, zdravotní péči České nemocnice sv. Karla Lwangy i další vzdělávací a komunitní projekty,“ říká Petr Polívka.

Programy Arcidiecézní charity Praha v Ugandě přinášejí lepší životní podmínky a perspektivu tisícům mladých lidí i dospělých. Díky pomoci Charity získaly tisíce školáků ze sociálně slabých rodin příležitost studovat, Charita založila a rozvíjí v oblasti několik škol, podporuje drobné farmáře a živnostníky. Nezastupitelnou roli v systému zdravotní péče kraje Buikwe dnes představuje Česká nemocnice sv. Karla Lwangy založená Arcidiecézní charitou Praha v roce 2007. Charita nemocnici spolu s místními partnery provozuje a zpřístupňuje tak kvalitní zdravotní péči desetitisícům vesnických obyvatel.

Svou činnost financuje Arcidiecézní charita Praha především díky podpoře individuálních dárců z České republiky, je však také partnerem pro realizaci české vládní rozvojové a humanitární pomoci (např. výstavba České nemocnice sv. Karla Lwangy, obnova zdrojů obživy přesídleného obyvatelstva).

V rámci své politicko-obchodní mise se ministr Kohout setkal se svým ugandským protějškem a vyjádřil zájem o hlubší spolupráci mezi zeměmi. Dokladem je memorandum o porozumění, které ministři během setkání podepsali. Na jeho základě by se zástupci obou zemí měli častěji setkávat. Ministr Kohout označil Ugandu za přirozeného partnera České republiky vzhledem k nekoloniální minulosti naší země. „Uganda je náš strategický partner pro budoucí spolupráci, která nabízí značný potenciál pro obě země,“ uvedl Jan Kohout.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články


Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 89)