Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Pražské arcibiskupství si na Radiožurnál stěžovat nebude

Domácí zpravodajství / juml / APHA / 24. října 2013 10:43

Praha - Na pražské arcibiskupství přichází v těchto dnech množství dopisů na podporu razantního vystoupení pražského arcibiskupa kardinála Dominika Duky OP v Radiožurnálu během pondělního vysílání 21. října 2013.

Posluchači, kteří vyslechli rozhovor kardinála Duky poskytnutý Radiožurnálu po jeho schůzce s premiérem Rusnokem, píší, že kardinál Duka vyslovil také jejich obavy o vyváženost veřejnoprávních médií. Shodují se v tom, že kardinál Duka evidentně k podpoře žádné strany nevyzýval. Jen varoval před návratem nedemokratických sil. „Kardinál Duka,“ píše se v jednom z dopisů, „neudělal nic jiného, než že připomněl temnou dobu naší historie, která byla odsouzena i formou zákona“.

Na pražské arcibiskupství jsou doručovány samozřejmě také negativní reakce. Ty se však dotýkají spíše tématu majetkového narovnání obecně nebo emocí, které rozhovor provázely, a nikoli samotné otázky svobody slova a pravidel Českého rozhlasu.

Z dopisů posluchačů Českého rozhlasu je Arcibiskupství pražskému známo, že byly odeslány stížnosti na Radu Českého rozhlasu, která se touto věcí bude zabývat. Pražské arcibiskupství samo žádný podnět dávat nebude. Jedná se totiž o obecnou otázku, jak udržet ve veřejnoprávních médiích prostor pro skutečně svobodnou diskuzi.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)