Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Čeští a moravští biskupové se v únoru při návštěvě Ad limina setkají s papežem Františkem

Domácí zpravodajství / vlu / Vlastní zpráva / 25. října 2013 17:48
Čeští a moravští biskupové se v únoru při návštěvě Ad limina setkají s papežem Františkem

Papež František
Autor: Flickr.com / Creative Commons

Vranov u Brna - Jedním z hlavním bodů jednání České biskupské konference, které se uskutečnilo od 22. – 24. října ve Vranově u Brna, byla příprava cesty českých a moravských biskupů do Říma. Biskupové se tam vydají v polovině února 2014 v rámci návštěvy Ad limina a naplánována je i osobní audience u papeže Františka.

Pravidelnou návštěvu Ad limina určuje Kodex kanonického práva a zpravidla se koná jednou za pět let. Kromě návštěvy hrobů apoštolů Petra a Pavla a návštěvy jednotlivých vatikánských kongregací, zahrnuje také audienci u papeže, kterému biskupové referují o stavu místní církve.

Termín “Ad limina” pochází z latinského Ad limina apostolorum a česky znamená K prahům (hrobům) apoštolů. Povinnost těchto návštěv byla zavedena v roce 1585 papežem Sixtem V.

Čeští a moravští biskupové vykonali poslední návštěvu Ad limina v listopadu 2005 u emeritního papeže Benedikta XVI. Nynější návštěva se tedy koná až po osmi letech a to především z důvodu pokročilejšího věku předchozího pontifika.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 77)