Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

KSČM bude ve Sněmovně opět prosazovat referendum o majetkovém vyrovnání

Domácí zpravodajství / vlu / ČTK / 12. listopadu 2013 13:02
KSČM bude ve Sněmovně opět prosazovat referendum o majetkovém vyrovnání

Předseda KSČM Vojtěch Filip
Autor: Wikipedia.org / Petr Novák / Creative Commons

Praha - KSČM bude ve Sněmovně opět prosazovat referendum k majetkovému vyrovnání s církvemi a náboženskými společnostmi, které jsou podle ní pro stát nevýhodné. Komunisté chtějí taky o rok odložit účinnost občanského zákoníku, předlohu už mají hotovou. Novinářům to dnes řekli předseda KSČM Vojtěch Filip a šéf komunistických poslanců Pavel Kováčik.

Předlohu o referendu k církevním restitucím chce KSČM podat hned na začátku ustavující schůze, která začne přespříští týden. Podporu normy bude hledat podle Filipa u ČSSD, hnutí ANO a hnutí Úsvit přímé demokracie.

Roční odklad občanského zákoníku prosazovali komunisté už v uplynulém volebním období. Novou předlohu by měla projednat ještě úřednická vláda Jiřího Rusnoka, která ale trvá na účinnosti rekodifikace soukromého práva od ledna.

Poslanci KSČM budou na ustavující schůzi proti sloučení branného výboru a bezpečnostního výboru. Filip podotkl, že výbory s mnoha členy se v minulosti ukázaly být nefunkční. Komunisté budou prosazovat vznik stálé sněmovní ústavní komise, jakou má nyní jen Senát.

Ze zákonných opatření Senátu, která budou poslanci na první sněmovní schůzi projednávat, KSČM podpoří navýšení plateb do zdravotnictví za státní pojištěnce o 4,7 miliardy korun za rok. Filip předpokládá, že komunisté zvednou ruku taky pro předlohu o dani z nabytí nemovitostí. O postoji k balíku daňových změn souvisejících s novým občanským zákoníkem a k novele zákona o veřejných zakázkách teprve rozhodnou.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 83)