Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Vatikánská banka má nového šéfa - Rolanda Marranciho

Ze světa / vlu / ČTK / 30. listopadu 2013 20:45
Vatikánská banka má nového šéfa - Rolanda Marranciho

Rolando Marranci
Autor: Ior.va

Vatikán - Skandály pronásledovaná vatikánská banka má ode dneška nového šéfa - jejím generálním ředitelem byl s okamžitou platností jmenován italský bankéř Rolando Marranci. Oznámil to Vatikán. Šedesátiletý Marranci nahradí Paola Ciprianiho, který na svou funkci rezignoval letos v červenci po sérii podezření, že se banka podílela na praní špinavých peněz.

Vatikánská banka, jak zní neoficiální pojmenování Ústavu pro věci víry (IOR), má v posledních letech velmi špatnou pověst. Instituce, která má spravovat převážně peníze určené pro církevní instituce a charitativní práce, je opakovaně spojována s praním špinavých peněz a objevila se i obvinění, že si v ní někteří Italové ukrývají příjmy před zdaněním. Papež František se ji snaží reformovat a vytvořil například dvě kontrolní komise, které mají na její chod dohlížet.

V červenci banku opustil její ředitel Cipriani i jeho zástupce Massimo Tulli. Ústav od té doby dočasně vedl prezident banky Ernst von Freyberg.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
28%
 
Ne
20%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 39)