Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Nový český dokumentární film přibližuje misionářství a jezuitský řád

Domácí zpravodajství / MiH / ČTK / 3. prosince 2013 15:28
Nový český dokumentární film přibližuje misionářství a jezuitský řád

Znak jezuitů
Autor: Wikipedia.org / Moranski / Creative Commons

Praha - Fenoménem misionářství se zabývá nový dokumentární film autorů Otakára Maria Schmidta a Jany Kristiny Studničkové. Dokument Misie s podtitulem Až na kraj světa s jezuity přináší přehled historického vývoje misií a jejich přínosu k šíření křesťanství. Autoři ho dnes představili v pražském kině MAT. 

Dokumentární film, jehož kreativním producentem je Česká televize, se zabývá misionářstvím ze tří hledisek: křesťanského, historického a geografického. Z mnoha aspektů misionářství, plynoucí z charakterové odlišnosti různých katolických řádů, je zde přiblížen zejména jezuitský řád a jeho působení v Jižní Americe, uvedli autoři. 

Členem jezuitského řádu je například současný papež František. Existence řádu byla oficiálně stvrzena v roce 1540 tehdejším papežem Pavlem III. Společenství, zvané také Tovaryšstvo Ježíšovo, založil o šest let dříve v Paříži španělský šlechtic Ignác z Loyoly, který byl později svatořečen. V současné době má po celém světě necelých 20.000 členů. 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 83)