Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Paulínky působí v Česku již dvacet let

Domácí zpravodajství / MiH / Apha.cz / 4. prosince 2013 14:17
Paulínky působí v Česku již dvacet let

Kostel svatého Petra v Praze na Novém Městě
Autor: Wikipedia.org / Sokoljan / Creative Commons

Praha - Pražská komunita Dcer sv. Pavla, mezi lidmi známější jako paulínky, oslaví 8. prosince dvacet let svého apoštolského působení v České republice. Sestry přišly do Prahy na pozvání kardinála Miloslava Vlka, který bude sloužit ve farním kostele sv. Petra od 10.30 hodin děkovnou bohoslužbu.

K tomuto výročí proběhne i několik dalších aktivit, o nichž bude průběžně informováno na webu www.paulinky.cz. Například v prosinci každému, kdo se prokáže datem narození 8. 12. 1993, darují sestry v knihkupectví Paulínky malý dárek v podobě Duchovních vitaminů. Na jaro se pak chystá velmi specifická kuchařka V kuchyni s paulínkami, která bude obsahovat recepty ze zahraničních zemí původu sester tvořících pražskou komunitu (Indie, Mexiko, Španělsko, Itálie, Polsko a Slovensko).

Pražskou komunitu v této chvíli tvoří sedm sester, které působí v redakci, distribuci a v knihkupectví. Zapojují se rovněž do různých biblických aktivit ve farnostech (Bible24, Noc žalmů) a aktivit pro mládež. Nakladatelství Paulínky vydalo dosud přes tři sta knižních titulů a na dvacet titulů filmových. Mezi poslední ediční počiny patří např. knihy papeže Františka. Posláním Dcer sv. Pavla však není pouze „produkce“, ale modlitba za všechny lidi, kteří působí v médiích, a především realizace evangelia ve vlastním životě.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
50%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 54)