Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Táborský úřad vydal zákaz vstupu do restituovaných lesů u Hoštic a Nemyšle

Domácí zpravodajství / MiH / ČTK / 6. prosince 2013 15:19
Táborský úřad vydal zákaz vstupu do restituovaných lesů u Hoštic a Nemyšle

Ilustrační foto
Autor: Wikipedia.org / lovecz / Wikimedia Commons

Tábor - Městský úřad v Táboře vydal na žádost Lesů ČR zákaz vstupu do lesů u Hoštic a Nemyšle. Hrozí tam prý nebezpečí pádu stromů. Lesy má dostat v restitucích církev a před časem vydal soud na její žádost předběžné opatření, aby v nich Lesy ČR přestaly kácet. Zákaz vstupu prý zabrání případným zraněním. ČTK o rozhodnutí městského úřadu informoval mluvčí Lesů ČR Zbyněk Boublík. 

"Vydaný zákaz vstupu do lesů v okolí Hoštic je v daném okamžiku jedinou možností, jak návštěvníky lesů před reálným nebezpečím ochránit," uvedl Boublík. Na přelomu července a srpna letošního roku postihla podle něj místní lesní porosty větrná kalamita, jejíž likvidaci byly státní lesy nuceny před několika dny po rozhodnutí soudu zastavit. "Jelikož si Lesy ČR jsou vědomy svých povinností vyplývajících z lesního zákona a souvisejících předpisů, podaly proti soudem vydanému předběžnému opatření odvolání," uvedl Boublík.

Lesy na ploše zhruba 11 hektarů má v církevních restitucích dostat českobudějovické biskupství. To také v listopadu podalo kvůli těžbě dřeva v těchto lokalitách trestní oznámení. "Nejprve jsme v říjnu vyzvaly Lesy ČR, aby s kácením přestaly. Jelikož se tak nestalo, podala farnost oznámení pro podezření ze spáchání trestného činu," uvedl generální vikář biskupství Adolf Pintíř. Státní lesy se bránily tím, že těžbou jen odstraňovaly následky letní kalamity. 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
50%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 54)