Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

V Havlíčkově Brodě utrhl vítr plech z kopule kostela, zasahují hasiči

Domácí zpravodajství / MiH / ČTK / 6. prosince 2013 17:29
V Havlíčkově Brodě utrhl vítr plech z kopule kostela, zasahují hasiči

Kostel Nanebevzetí Panny Marie v Havlíčkově Brodě
Autor: Wikipedia.org / Thalion77 / Creative Commons

Havlíčkův Brod - V Havlíčkově Brodě utrhl vítr velký kus plechu z barokní kopule kostela Nanebevzetí Panny Marie. Plech zůstal srolovaný na střeše, přibližně v třicetimetrové výšce. Hasiči tam poslali skupinu lezců, kteří se snaží střechu zajistit. Městská policie kvůli nebezpečí pádu uzavřela cesty pro pěší kolem kostela, omezena by měla být i doprava na silnici u kostela. Vyplývá to z údajů krajských hasičů a městské policie. 

"Zasahujeme na Rubešově náměstí, v kostele. Došlo tam k uvolnění střešní krytiny. Jsou tam kolegové lezci a budou se snažit ty plechy upevnit," uvedla mluvčí hasičů Petra Musilová. 

Kopule se podle dostupných údajů skládá z osmi velkých dílů měděného plechu. Jeden díl vážící podle odhadů řádově stovky kilogramů vítr sroloval v noci na dnešek, poškozeny jsou už zřejmě i další dva plechové díly. "Je to srolované odspodu nahoru, jako když otevíráte konzervu," popsal brodský místostarosta Čeněk Jůzl před 16.00 hodinou. Jde o plech v místech, kde kopule směřuje k městskému parku Budoucnost. 

Cesty kolem kostela uzavřela městská policie. "Snažíme se zabezpečit prostor kolem, aby se tam lidi nepohybovali, chceme tam omezit i dopravu," řekl ČTK ředitel policie Jan Pavlík. Hasiči se podle dostupných údajů dostávají ke kopuli střechou kostela. 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 50)