Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Vatikánská pošta rozeslala jménem papeže Františka vánoční zásilky pro chudé

Ze světa / MiH / ČTK / 15. prosince 2013 16:21
Vatikánská pošta rozeslala jménem papeže Františka vánoční zásilky pro chudé

Papež František
Autor: Facebook.com / Don Guido Marini

Vatikán - Vatikánská pošta jménem papeže Františka rozeslala kolem 2000 vánočních zásilek potřebným, v nichž jsou uloženy drobné praktické dárky, například telefonní karty, jízdenky do římského metra či vánoční pohlednice. Smyslem charitativní akce je umožnit nemajetným lidem, aby o svátcích navštívili své blízké, zatelefonovali jim nebo alespoň poslali vánoční pozdrav. 

Příjemci zásilek jsou podle agentury Kathpress lidé, které Vatikán eviduje ve svých dobročinných výdejnách ošacení či potravin. Na vánočních pohlednicích je osobní podpis papeže Františka. Římský dopravní podnik na akci věnoval 4000 jednodenních jízdenek. 

Papež o tomto víkendu už ve Vatikánu přijal první skupinu vánočních hostů, jimiž byli klienti vatikánské charity Santa Maria. Devatenáct dětí přineslo Františkovi obrázky a velký dort k papežově 77. narozeninám, které hlava římskokatolické církve slaví příští úterý. František sfoukl svíčky a slíbil dětem, že jim dá vědět, jak mu sváteční dort chutnal. 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 73)