Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papežovy generální audience letos přilákaly přes dva miliony lidí

Ze světa / MiH / ČTK / 19. prosince 2013 11:52
Papežovy generální audience letos přilákaly přes dva miliony lidí

Ilustrační foto
Autor: Pixabay.com / Gerd Altmann / Creative Commons

Vatikán - Generálních audiencí papeže Františka se od letošního března, kdy byl zvolen do svého úřadu, zúčastnily přes dva miliony věřících. Jde o počet čtyřikrát vyšší, než tomu bylo u jeho předchůdce Benedikta XVI. za celý rok 2012, uvedla agentura Reuters. 

Jak Vatikán oznámil, na třicet středečních audiencí rozdal celkem 1,548.500 vstupenek. Diváci v zadní části Svatopetrského náměstí a přilehlých ulicích, kam se vejde asi 20.000 lidí, přitom lístky nepotřebují a toto prostranství bývá většinou také zcela zaplněné. 

V prvním roce pontifikátu Benedikta XVI. v roce 2005 vydaly vatikánské úřady na prvních 30 audiencí "pouhých" 800.000 vstupenek. A loni to bylo celkem 447.000 lístků na 43 tradičních středečních setkání s hlavou katolické církve. Vstupenky na audience jsou věřícím prostřednictvím církevních institucí rozdávány zdarma.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
26%
 
Ne
19%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 42)