Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Ekumenická rada má od konce listopadu nového předsedu

Domácí zpravodajství / juml / Vlastní zpráva / 19. prosince 2013 21:01
Ekumenická rada má od konce listopadu nového předsedu

Daniel Fajfr
Autor: archiv Daniela Fajfra

Praha - Ekumenická rada církví (ERC), která sdružuje 11 hlavních nekatolických církví v České republice, si zvolila na svém zasedání 28. listopadu nové předsednictvo. Předsedou se stal Daniel Fajfr z Církve bratrské, místopředsedy pak Joel Ruml z Českobratrské církve evangelické (bývalý předseda ERC) a starokatolík Dušan Hejbal.

Daniel Fajfr původně vystudoval Ekonomii a řízení na Strojní fakultě ČVUT (1976). Po studiích až do převratu pracoval jako programátor. Vedle civilního zaměstnání aktivně působil ve své církvi. Kvůli úspěšné misijní práci mezi mládeží v Ústí nad Labem byl pronásledován StB a byl veden jako nepřátelská osoba.

Na konci osmdesátých let se stal kazatelem na plný úvazek. Kromě činnosti v církvi se věnoval mimo jiné práci s romskými dětmi v Předlicích ve spolupráci s místní ZŠ a podílel se na aktivitách ústeckého OF.

Své teologické vzdělání při Radě CB si postupně doplňoval postgraduálními semináři. V roce 1992 na Haggai Institute v Singapuru a v roce 2002 na Wheaton College v USA.  V letech 2001 až 2006 absolvoval dálkově magisterské studium na mezinárodní teologické škole IBTS v Praze v oboru Kontextuální misiologie. Od roku 1993 externě vyučuje Praktickou teologii na Evangelikálním Teologickém Semináři v Praze, několik let též učil na  VOŠ sociální a teologické Dorkas v Olomouci.

Od roku 2010 je předsedou Rady Církve bratrské, letos byl zvolen na dvouleté období za předsedu ERC.

S manželkou Janou mají tři dcery. Od mládí se aktivně věnuje sportu, zejména lyžování a tenisu.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
55%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 91)