Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež František poprvé navštíví Svatou zemi v květnu

Ze světa / vlu / ČTK / 20. prosince 2013 8:36
Papež František poprvé navštíví Svatou zemi v květnu

Jorge Mario Bergoglia je 266. papežem katolické církve
Autor: Flickr.com / European Parliament / Creative Commons

Jeruzalém - Papež František podnikne krátkou návštěvu Izraele a palestinských území od 25. května příštího roku. Půjde tak o jeho první cestu do Svaté země, informoval dnes izraelský deník Jediot Achronot.

Podle listu, který poskytl některé podrobnosti z programu papežovy cesty, je izraelská strana zklamaná krátkostí návštěvy, která nepotrvá ani 48 hodin. Zejména se jí dotýká, že papež neplánuje vést mši přímo na izraelském území v Jeruzalémě nebo Nazaretu, ale v Betlémě, který je pod autonomní palestinskou správou, podotkl deník.

Mluvčí Svatého stolce otec Federico Lombardi sdělil agentuře AFP, že nemůže komentovat program cesty, protože "je napřed na papežovi, aby se rozhodl a vše i sám oznámil". Přípravy, kontaktování i výběr míst, která papež navštíví, už se prý uskutečnily.

Návštěva by měla být oficiálně oznámena ve Vatikánu v některém z příštích týdnů po Vánocích. Podle Jediot Achronot není přesný termín návštěvy ještě stoprocentně jistý, ale v daném období se uskuteční. Tento týden již byla v Izraeli vatikánská delegace, která návštěvu připravovala.

Během svého pobytu v Izraeli, který má začít podle současného plánu v neděli 25. května dopoledne po sobotní návštěvě Jordánska, se má František setkat s představiteli náboženských komunit, izraelským prezidentem Šimonem Peresem a premiérem Benjaminem Netanjahuem.

V Jeruzalémě navštíví papež posvátná křesťanská místa a také památník obětí holokaustu Jad vašem. Na rozdíl od předchozích papežů ale nezamíří do Galileje v severním Izraeli. Do Betléma by papež měl zavítat 26. května.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)