Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež František: Všichni jsme dětmi jednoho otce na nebesích a sdílíme společný osud

Ze světa / vlu / ČTK, Radiovaticana.cz / 1. ledna 2014 20:32
Papež František: Všichni jsme dětmi jednoho otce na nebesích a sdílíme společný osud

Papež František
Autor: Facebook.com / Don Guido Marini

Vatikán - Papež František při novoroční promluvě před modlitbou Anděl Páně věnované světovému míru vyzval k toleranci a respektu mezi lidmi. Modlil se rovněž za to, aby odvaha k dialogu a k usmíření zvítězila nad pokušeními odplaty, arogance a korupce, informovala agentura AP.

Papež při projevu z okna nad Svatopetrským náměstím, které zaplnily desetitisíce věřících, turistů a Římanů, vyzval lidi k přijímání vzájemných rozdílů. I nepřátelé pak podle něj mají uznat, že všichni lidé jsou si bratry.

"Všichni jsme dětmi jednoho otce na nebesích, patříme k téže lidské rodině a sdílíme společný osud," prohlásil František. " Z toho plyne pro každého odpovědnost jednat tak, aby se svět stal společenstvím bratří, kteří se respektují, přijímají ve svých různostech, a vzájemně o sebe pečují. Jsme také povoláni uvědomovat si násilí a nespravedlnosti, které vyskytují v mnoha částech světa a které nás nemohou nechat lhostejnými a netečnými. Je nutné, aby všichni usilovali o vytvoření opravdu spravedlivé a solidární společnosti.," prohlásil papež.

V jednu chvíli František odložil papír s textem svého poselství a kritizoval násilí ve světě. "Je čas to zastavit," vyzval.

Tomuto problému se hlava římskokatolické církve věnovala i v předchozí homilii ve Svatopetrské bazilice. "Musíme se dívat na násilí a nespravedlnost v mnoha částech světa, což nás nemůže nechat lhostejnými," řekl František. "Je třeba, aby se všichni zavázali k budování společnosti, která bude opravdu spravedlivější a sjednocená," dodal.

S myšlenkou na lidi sužované válkami a násilím se papež František podle AP pomodlil, aby "odvaha k dialogu a usmíření zvítězila nad pokušením odplaty, arogance a korupce".

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)