Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Příští setkání Taizé se uskuteční v Praze

Ze světa / juml / ČTK / 2. ledna 2014 7:24
Příští setkání Taizé se uskuteční v Praze

Prior komunity v Taizé Alois Löser
Autor: Wikipedia.org / Sabine Leutenegger / Creative Commons

Štrasburk - Příští ročník evropského setkání mezinárodní ekumenické komunity z Taizé se uskuteční na přelomu tohoto a příštího roku v Praze. Včera ve Štrasburku toto každoroční setkání křesťanské mládeže vyvrcholilo výzvou k jednotě křesťanů.

Příští setkání bude v Praze od 29. prosince do 2. ledna 2015, oznámila komunita. Česká metropole evropské setkání mladých věřících hostila už na přelomu let 1990 a 1991.

Šestatřicátý ročník setkání mládeže komunity z Taizé dnes podle agentury APA vyvrcholil výzvou k větší sounáležitosti křesťanských církví.

Vedoucí komunity bratr Alois položil otázku, zda nenastal "čas pro nové konkrétní kroky usmíření mezi rozdělenými křesťany, aby se církev stále více stávala místem otevřenosti vůči druhým a pospolitostí".

V uplynulých pěti dnech se mládež z celého světa ve Štrasburku scházela k bohoslužbám a modlitbám, ale i k debatám například s europoslanci. Součástí programu byla i mezináboženská setkání v místní mešitě i v synagoze.

Zhruba 30.000 mladých křesťanů ve Štrasburku v noci na dnešek slavilo příchod Nového roku.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)