Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Slovenská Aliance pro rodinu kritizuje firmu IKEA, prý podporuje lesby

Domácí zpravodajství / juml / ČTK / 15. ledna 2014 18:08
Slovenská Aliance pro rodinu kritizuje firmu IKEA, prý podporuje lesby

IKEA
Autor: Wikipedia.org / Calvin Teo / Wikimedia Commons

Bratislava - Švédský nábytkářský řetězec Ikea se na Slovensku dostal pod palbu kritiky křesťanských aktivistů za to, že ve svém magazínu otiskl článek o soužití dvou žen se synem. Podle kritiků tak zpochybnil tradiční model rodiny. Obvinění od nevládní organizace Aliance za rodinu ale Ikea odmítá.

Otázka soužití dvou lidí stejného pohlaví se na Slovensku řadí k citlivým tématům. Většina obyvatel této pětimilionové země se hlásí k některé z církví a proti zavedení registrovaných partnerství na Slovensku dlouhodobě vystupuje hlavně katolická církev.

Švédský řetězec ve zmiňovaném článku přinesl rady ohledně bydlení na malém prostoru. Využil k tomu příběhu dvou žen, Kirsty a Clary, které spolu se svým ročním synem bydlí v podkroví domu, jenž patří matce jedné z nich.

Podle Aliance pro rodinu, která na Slovensku sdružuje více křesťanských spolků, Ikea tímto způsobem podkopává myšlenku tradiční rodiny. Za tu nevládní organizace pokládá pouze manželský svazek muže a ženy. "Jsme přesvědčeni, že matka a otec je navždy to nejlepší pro děti. Měli bychom jako společnost, ale i jednotlivci či firmy, vždy dělat všechno pro to, aby děti vyrůstaly v úplných rodinách s matkou a otcem jako vzory," uvedl aktivista Anton Chromík.

Organizace vybídla řetězec, aby magazín stáhnul a veřejně se omluvil. V opačném případě hodlá vyzvat Slováky, aby zvážili další nákupy v prodejnách Ikea a vrátili klubové karty, které zákazníkům firmy poskytují výhody. Postup aktivistů podpořili i katoličtí biskupové. "Je pozitivní, že občané země reagují na skutečnosti, které považujeme za ohrožení tradiční rodiny," uvedl mluvčí konference biskupů Slovenska Jozef Kováčik.

Ikea výtky odmítla. "V článku nic nepropagujeme, je to jenom příběh lidí z jedné domácnosti, kteří rovněž mezi námi žijí. Snažíme se dělat všechno proto, aby se zachovávali stejné příležitosti pro všechny bez ohledu na sexuální orientaci, věk, pohlaví či fyzické schopnosti," citoval list Sme mluvčí slovenské divize řetězce Janu Hrubcovou. Švédská firma provozuje na Slovensku jednu prodejnu, která se nachází ve velkém nákupním centru ve východní části Bratislavy.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 46)