Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papežův Harley Davidson se dnes bude dražit v Paříži. Výtěžek půjde na charitu

Ze světa / MiH / ČTK / 6. února 2014 9:43
Papežův Harley Davidson se dnes bude dražit v Paříži. Výtěžek půjde na charitu

Ilustrační foto
Autor: Wikipedia.org / Creative Commons

Paříž - Na aukci v Paříži dnes bude hledat nového majitele motocykl Harley Davidson, který loni přímo od výrobce dostal papež František. Stroj Dyna Super Glide nabízí aukční síň Bonhams za vyvolávací cenu 12.000 eur (330.000 korun), očekává se ale, že vynese mnohem více. Celý výtěžek zamíří na charitu. 

"Zájem je zatím mimořádný, na tento motocykl mám dotazy z celého světa. Ptá se na něj víc lidí, než na jakýkoli jiný stroj za celou moji kariéru," shrnul očekávání zástupce aukční síně Ben Walker. 

Papež dostal zcela nového Harleye loni v červnu, když výrobce motocyklů slavil 110. výročí svého založení. Od začátku bylo jasné, že František motorku osobně používat nebude. Díky jeho podpisu na nádrži a příběhu, který je se strojem spojen, se ale zřejmě budou kupci předhánět. Zájem patrně bude i o papežem podepsanou koženou motorkářskou bundu. Ta má vyvolávací cenu 1500 eur (41.000 Kč). 

Všechny peníze nakonec získá organizaci Caritas Roma, která motocykl dostala od papeže darem. Organizace chce peníze použít na rekonstrukci ubytovny a vývařovny pro sociálně slabé, kterou provozuje na římském železničním nádraží Termini. 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 90)