Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Arcibiskup Graubner dnes udělil Miloši Zemanovi popelec

Domácí zpravodajství / juml / ado.cz / 5. března 2014 21:49
Arcibiskup Graubner dnes udělil Miloši Zemanovi popelec

Ilustrační foto - Miloš Zeman v kostele
Autor: Tisk.cirkev.cz

Olomouc - Návštěva poutní baziliky byla jedním z prvních bodů třídenního programu, který je pro prezidenta Zemana v Olomouckém kraji naplánován. Uvítal ho zde arcibiskup Jan Graubner, který také prezidenta a jeho doprovod chrámem provedl. „Pan prezident připomněl, že na Svatém Kopečku byl vícekrát a že se mu tento chrám velice líbí. Podtrhl také význam hospice, který je v blízkosti baziliky, a poděkoval jeho pracovníkům, kteří pomáhají lidem prožívat těžkou etapu života, která však k životu patří,“ shrnul prezidentova slova arcibiskup Graubner.

Sám pak podle svých slov připomněl, že na dnešní den připadá Popeleční středa, začátek čtyřicetidenní postní doby. „Sypáním popela na hlavu si připomínáme, že jsme jen prach a v prach se obrátíme, že po smrti zbude jen duše a na nás taky záleží, jestli bude náš život pokračovat v nebeské radosti,“ popsal olomoucký arcibiskup obsah své promluvy před hlavou státu a pokračoval: „Půst nás vyzývá k zamyšlení nad tím, co je pro nás nejdůležitější, co máme ve svém životě změnit či odložit, abychom jednali jakou moudří a směřovali ke svému cíli. Popelec nás vyzývá: Čiňte pokání a věřte evangeliu.“

V závěru setkání přijal prezident Zeman na vlastní žádost z rukou arcibiskupa Graubnera znamení popelce. Daroval pak svatokopecké bazilice novou knihu poutníků, do níž se také jako první návštěvník zapsal.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 51)