Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Část ČSSD navrhla zvýšit lhůtu pro posouzení restitučních žádostí o půl roku

Domácí zpravodajství / MiH / ČTK / 24. března 2014 16:47
Část ČSSD navrhla zvýšit lhůtu pro posouzení restitučních žádostí o půl roku

Logo České strany sociálně demokratické
Autor: Cssd.cz

Praha - Lhůta pro posouzení žádostí o vydání majetku v církevních restitucích by se mohla prodloužit. Předloha, kterou podala do Sněmovny skupina poslanců ČSSD, předpokládá, že by byla roční místo nynější půlroční. I někteří sociální demokraté ale mají pochyby o tom, zda bude norma schválena. 

"Navrhované prodloužení lhůt má umožnit za účelem ochrany zájmů státu a státního majetku skutečně odpovědné posouzení podaných výzev," píšou autoři novely zákona o majetkovém vyrovnání s církvemi. Pro značné množství žádostí podle nich není nynější lhůta dostatečná. Církve podle údajů ze začátku března podaly 5248 výzev, které se týkají 112.873 pozemků a 1842 staveb. 

Ačkoli sociální demokraté s předlohou souhlasí, podepsala ji asi jen třetina členů frakce. Podle jejího předsedy Romana Sklenák někteří poslanci ČSSD pochybují o tom, že normu podaří prosadit. Osobně soudní, že podpora není ve Sněmovně příliš velká. Shánět ji měl Jaroslav Foldyna. "Jeho jednání nebyla příliš úspěšná," uvedl Sklenák. 

Předlohu, která prodlužuje o šest měsíců i nynější roční lhůtu u posuzování složitých případů, čeká posouzení vládou. Předkladatelé navrhli, aby ji Sněmovna schválila zrychleně už v prvním čtení. 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 89)