Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papeže dnes na Velký pátek čekají liturgie a křížová cesta

Ze světa / juml / ČTK / 18. dubna 2014 7:09
Papeže dnes na Velký pátek čekají liturgie a křížová cesta

Papež František
Autor: Wikipedia.org / Creative Commons

Vatikán - Papež František se dnes večer v rámci velikonočních slavností zúčastní v Koloseu obřadu křížové cesty. Dnešní Velký pátek je připomínkou Kristovy smrti.

Ve Vatikánu se papež ještě před křížovou cestou zúčastní velkopáteční liturgie. Římskokatolická církev v tento jediný den roku neslouží mše. Na připomínku Kristova utrpení se však v kostelích konají zvláštní večerní obřady. Zpívá se bez doprovodu varhan a zvony na znamení smutku mlčí.

Vrcholí také Pašijový týden, který začal Květnou nedělí. Pašijový týden skončí o víkendu. Papež v sobotu večer povede liturgii velikonoční vigilie a v neděli, kdy si křesťané připomínají zmrtvýchvstání Krista, pronese v poledne na Svatopetrském náměstí své velikonoční poselství a požehnání Městu a světu.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 90)