Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Velikonoční přestřelka hlav ukrajinské a ruské pravoslavné církve

Ze světa / vlu / ČTK / 19. dubna 2014 22:26
Velikonoční přestřelka hlav ukrajinské a ruské pravoslavné církve

Kyjevský patriarcha Filaret
Autor: Wikipedia.org / Håkan Henriksson

Kyjev/Moskva - Patriarchové pravoslavných církví v Kyjevě a v Moskvě předvedli dnes na dálku slovní přestřelku, když se jejich velikonoční poselství nevyhnula napětí, které nyní panuje mezi oběma zeměmi. Informovala o tom agentura AFP. 

Patriarcha kyjevský Filaret v poselství ukrajinskému lidu, který "prochází těžkými zkouškami", ujistil, že ruský "nepřítel" je odsouzen k nezdaru, neboť Bůh pomůže "vzkřísit Ukrajinu".

"Země, která nám zaručila územní celistvost, se dopustila agrese," prohlásil Filaret, který připomněl Ruskou anexi Krymu a podle Kyjeva Moskvou podněcované proruské vzbouření na východě Ukrajiny. "Bůh nemůže být na straně zla, a proto je nepřítel ukrajinského lidu odsouzen k nezdaru," dodal.

Na druhé straně patriarcha ruský Kirill v Moskvě vyzval k modlitbám za to, aby nikdo nemohl "zničit svatou Rus" tím, že jí vezme Ukrajinu, jejíž metropole Kyjev je kolébkou ruského pravoslaví.

"Musíme se dnes modlit za ruský lid, který žije na Ukrajině, za to, aby Pán přinesl mír na ukrajinskou zem..., aby zmařil plány těch, kdo chtějí zničit svatou Rus," nabádal věřící při bohoslužbě konané v moskevském chrámu Krista Spasitele. 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)