Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Věřící vysokoškoláci se od středy setkají na Velehradě, jejich tématem budou limity

Domácí zpravodajství / vlu / Vlastní zpráva / 5. května 2014 19:22
Věřící vysokoškoláci se od středy setkají na Velehradě, jejich tématem budou limity

Přednáška Tomáš Halíka při jednom z minulých ročníků Studentského Velehradu
Autor: Christnet.cz / Vít Luštinec

Velehrad - Stovky mladých lidí, především vysokoškoláků, se připravují na dvanáctý ročník pětidenního setkání Studentský Velehrad, které začíná tuto středu. Mezi studenty přijede kněz a biolog Marek Orko Vácha, podnikatel Karel Janeček i kapela Poletíme?.

Tématem letošního setkání jsou Limity s podtitulem „Poznej. Přijmi. Překonej.“ Mezi přednášejícími bude Max Kašparů, Marek Orko Vácha, Zbigniew Czendlik nebo podnikatel Karel Janeček, hosté ze zahraničí a mnozí další. Kromě přednášek je nachystána celá řada aktivit jako sportovní utkání, řízená diskuze v animovaných skupinkách, každodenní společné bohoslužby, nebo také hudební koncerty. Těch se mezi ostatními zúčastní také skupina Poletíme?, zpěvák Filip Mana, nebo slovenská křesťanská skupina eSPé. Celé setkání bude pak uzavírat speciální psychologická hra s názvem Limity v praxi, ve které si každý účastník vyzkouší své vlastní limity a osobní hranice ve vztahu s druhými.

Původně měl na setkání přednášet také světoznámý exorcista Elias Vella, ten ale nakonec ze zdravotních důvodů nepřijede.

Po dvou letech od minulého ročníku s tématem Služba a podtitulem „Cestou služby - Následuj Ho“, při kterém se účastníci v rámci programu například i podíleli na úklidu obce Velehrad, tak mají mladí lidé opět možnost setkat se s celou řadou význačných osobností, ale také se sebou navzájem. Přijet by jich mělo více než 500.

Na setkání vyrazí také dvě pouti

Přednášky jsou otevřené i pro širokou veřejnost a zájemci se mohou stále přihlašovat i na další části programu, společné stravování a ubytování ale budou muset oželet. “Na akci totiž už není možné přihlásit se společným stravováním či s ubytováním. Jinak je ale stále reálné přihlásit se na místě na kteroukoli část programu,” uvedl magazínu Christnet.cz tiskový mluvčí  Studentského Velehradu Adam Homolka.

Záštitu nad celou akcí převzali primas český Dominik kardinál Duka a metropolita moravský Jan Graubner. Na samotné setkání vyrazí také dvě pouti - jedna pěší z Bučovic vyrážející den před samotným začátkem akce a druhá cyklistická, která se pojede z Brna a jejíž účastnící urazí více než 70 kilometrů.

V rámci Studentského Velehradu se mohou účastníci potkat s osobami, označenými speciálním znamením ucha, které jsou určeny jako duchovní rádci a důvěrníci s nimiž má možnost mluvit každý, kdo projeví zájem o osobní rozhovor.

Hlavním pořadatelem akce je Vysokoškolské katolické hnutí ČR o.s. a na přípravě se stejně jako v minulých letech podílí desítky dobrovolníků. Více na www.studentskyvelehrad.cz.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)